Valpköpare på CHIPSMAKERS KENNEL

Om Du väljer att köpa en valp av oss på Chipsmakers kennel så kan Du förvänta Dig följande:

 

Du är varmt välkommen att träffa våra hundar innan du bestämmer Dig!

 

Du bestämmer Dig i lugn och ro! Vi tar aldrig någon handpenning. Om Du skulle ångra Dig så är det bäst för både valpen, oss och Dig själv om inga ekonomiska aspekter är inblandade.

 

Vi kommer gemensamt överens om lämplig leveranstid, valpen får gärna vara kvar hos oss tills det passar Dig bäst att välkomna en valp till ditt hem. Givetvis utan extra kostnad.

 

När valpen hämtas är den vaccinerad, chippad och veterinärbesiktad. Valpen får med sig en liten minnessak och mat när den flyttar hemifrån. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid minsta bekymmer angående valpen.

 

Vi ser väldigt gärna att våra valpar genomgår exteriörbeskrivning och vallanlagstest. Beskrivningar anordnar vi här hemma med beskrivare från SKV. Ett trevligt tillfälle att träffa andra Chipsmakare och umgås. Vi får också tillfälle att se våra valpar live. Vallanlagstest anordnas av SKV på olika platser runt om i Sverige. Vi brukar försöka sammanstråla ett gäng Chipsmakare någon gång om året. Avgifterna till beskriving och vallanlagstest står vi för.

 

Vi uppskattar om hunden deltar på mentalbeskrivningen BPH. Vi brukar anordna minst ett tillfälle om året i Nykvarn. Vi sponsrar med 400:-.

 

Vi kräver inte att ni ska höftledsröntga och ögonlysa era hundar, men uppskattar om det görs. Det hjälper oss att få veta om vi gör rätt i vår avel. Dessutom försöker vi avla så att varje kull som föds här ska vara värdefull för framtiden.

 

Om din hund visar sig ha höftledsdysplasi grad C, D eller E erbjuder vi en ny valp till halvt valppris. Ni behåller givetvis Er första hund. Erbjudandet gäller ända tills Du känner att Du vill utnyttja det. Kanske vill Du ha en hund till eller Du vill vänta tills Din första hund gått bort.

 

Om Du funderar på att kastrera din hanhund, hör av Dig till oss så vi får diskutera saken. Västgötaspetsen är en numerärt liten ras. Varje individ kan vara värdefull. Är Din hanhund kryptochid så är det helt ok att kastrera.

 

Skulle det vara så illa att Du inte kan behålla Din hund, meddela alltid oss! Vi hjälper till med omplacering. Har Du inte möjlighet att ha hunden tills den hittar ett nytt hem får den flytta hem till oss så vi i lugn och ro kan hitta ett nytt bra hem. Vi vill inte att SKV:s omplacerare kontaktas.

 

Om Du bor i ett land där rabiesvaccination krävs så stannar valpen hos oss tills den är  minst 15 veckor. Pass, rabiesvaccination och vistelsen hos oss ingår i valppriset. Du måste hämta valpen här eller om vi  har möjlighet kommer vi gärna och lämnar valpen till Er inom Europa. Vi skickar INTE ensamma valpar!

 

If you are living in a country where rabiesvaccination is required the puppy is staying with us until 15 weeks. Passport,rabiesvaccination and the time with us is in the price. We DONT send puppies alone!  You have to collect your puppy here or if we have the time we can come to you with the puppy. Only in Europe.

 

Du är ALLTID VÄLKOMMEN att prata och diskutera västgötaspets med oss!